Αφήστε ιδιώτες να τούς σώσουν!

Διαβάζω εδώ και μέρες, και ξαναδιαβάζω εχθές, ότι τραγικά πράγματα συμβαίνουν σε μια νησίδα στον Έβρο.

Μια 40ριά άνθρωποι έχουν αποκλειστεί στην νησίδα και τούς τρώνε τα φίδια.  Κυριολεκτικά.  Ένα κορίτσι 5 χρονών πέθανε από σκορπιό.  Εδώ και μέρες!

Η 3η Ελληνική Δημοκρατία (ΕΔ) και η Δημοκρατία της Τουρκίας (ΔΤ) πετάνε το μπαλάκι η μία στην άλλη.  "Όχι δική σου είναι η νησίδα, πήγαινε εσύ να τούς μαζέψεις", "Δεν είναι δική μου, πήγαινε εσύ."

Και οι δύο ψέματα λένε, γιατί η νησίδα δεν είναι κανενός.  Από λιμπερταριανή άποψη είναι άκτητη, αναξιοποίητη, στην φυσική της κατάσταση, και οποιοσδήποτε δικαιούται να πάει εκεί να την οικειοποιηθεί.  Φυσικά δεν θα τον αφήσουν οι εγκληματικές οργανώσεις που έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις και μονοπωλούν την βία και την "προστασία" σ' αυτές.

Το κακό δεν είναι ότι δεν πάει κανένα Κράτος να τούς σώσει.  Δεν περιμένει κανείς τίποτα τέτοιο.  Δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις η ΕΔ και η ΔΤ.  Είναι κατακτητικές και επιθετικές οργανώσεις.

Το κακό είναι ότι

"because the islet was in a restricted zone, humanitarian organizations could not travel there to provide assistance unilaterally."
Δηλαδή απαγορεύουν και στους ιδιώτες να πάνε να βοηθήσουν.

Αυτό το περιμέναμε από εγκληματικούς οργανισμούς.  Δεν μάς απογοήτευσαν.

Λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας της ΕΔ:
"Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία"
Σοβαρά;  Τότε γιατί δεν αφήνουν τους ιδιώτες να πάνε να σώσουν τους ανθρώπους;

Επειδή τούς ενδιαφέρει περισσότερο να μην γίνει "θερμό επεισόδιο".  Πρώτιστη αξία είναι αυτός που τούς πληρώνει απ' τα αρπαγμένα λεφτά.  Το Κράτος τους.  Αυτή είναι η πρώτιστη αξία τους, όπως δείχνουν οι πράξεις τους.   

Και γιατί να γίνει θερμό επεισόδιο καν;  Αν πάει μια βάρκα (φανταστείτε το... μια "βάρκα με κουπιά" που λέει και το τραγούδι), από όποια μεριά του ποταμού θέλει, και πάρει όποιον θέλει να φύγει απ' την νησίδα (δηλαδή όλους) και τον πάει όπου θέλει αυτός να πάει, βόρεια ή νότια, και περπατήσει μετά αυτός (φανταστείτε το!), και πάει όπου θέλει, όπου είναι ευπρόσδεκτος από τους ιδιοκτήτες των διάφορων περιουσιών που θα θελήσει να διασχίσει, γιατί να γίνει θερμό επεισόδιο;  Είδε κανείς κανένα όπλο;  Κανέναν πύραυλο;  

Θερμό θα το κάνουν αυτοί, οι θερμοκέφαλοι, με την νοοτροπία ότι η δική τους οργάνωση ορίζει τα πάντα και όποιος πατήσει το πόδι του σε "Ελληνικό χώμα" μάς... πατάει τον κάλλο, τρόπον τινά, και πρέπει να τον σταματήσουμε γιατί "προσβάλλει την εθνική μας κυριαρχία" και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Στην ελεύθερη κοινωνία, δεν υπάρχουν κρατικά σύνορα.  Δεν υπάρχουν κράτη καν.  Μόνο ιδιωτικά σύνορα, ιδιωτικές περιουσίες.  Όλα αυτά που συμβαίνουν με διακινητές, λαθρο-διακινητές, λαθρο-μετανάστες, όλα είναι αποτέλεσμα του θεσμού του Κράτους.  Είναι ένας μόνο τρόπος με τον οποίο το Κράτος, ως θεσμός, έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.  (Αν όχι εκατομμυρίων, αν προσμετρήσουμε και τους πολέμους των κρατών με αφορμή πού θα χαράξει το καθένα τα σύνορά του.)

Όποιος εξακολουθεί να αναμασάει ότι "Το Κράτος είναι το τίμημα της πολιτισμένης κοινωνίας", έχει πολλά να μάς εξηγήσει.