Έμπλεξες, γιαγιάκα.

Έχουμε ολόκληρη σειρά με θέμα τα υποτιθέμενα δικαιώματα των ζώων.

Και πριν τελειώσει καλά καλά, διαβάζω άλλη μια ιστορία παροξυσμού.  Άλλη μια ιστορία κακοποίησης ανθρώπου από ανθρώπους, στην πραγματικότητα.

Έκαναν κάποιοι φιλόζωοι μήνυση σε μια 75χρονη γυναίκα που προκάλεσε "εύλογα δημόσια κατακραυγή και αρνητικά συναισθήματα", μάς λέει το άρθρο, επειδή τάχα μου κακοποίησε έναν σκύλο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο, παρακαλώ!


Η γυναίκα πάει τοίχο-τοίχο, με το μπαστούνι, και λίγα μέτρα παρακάτω κοιμάται ένας μεγαλούτσικος σκύλος στο πεζοδρόμιο.  Δεν έχει ποδάρια ικανά για να τον προσπεράσει.  Υποφέρει η γυναίκα!   Και φοβάται να πλησιάσει τον σκύλο, γιατί μπορεί να την ρίξει, ή να την δαγκώσει, να πάει άκλαφτη, στην κατάσταση που είναι.

Οπότε τού πετάει από απόσταση το μόνο πράγμα που έχει στα χέρια της:  το μπαστούνι.  Για να φύγει από εκεί ο σκύλος, να πάει παρακάτω, να πάει μετά τοίχο-τοίχο να μαζέψει το μπαστούνι και να συνεχίσει.

Ο σκύλος τρομάζει λίγο, κάνει ένα "ιιι", και πάει παρακάτω.  Υποθέτω ότι ξανακοιμήθηκε κάπου.

Αυτό ήταν.  Φοβερός σαδισμός!  Ανατριχιάσαμε!  Έπρεπε να περιμένει η γυναίκα να τελειώσει τον ύπνο του ο σκύλος.

Μην δείτε, καλύτερα, τι γράφει ο κόσμος για την γυναίκα στα σχόλια εδώ κι εκεί.  Βιτριόλι!  Κάποιοι εύχονται να την είχε φάει ο σκύλος.  Ένας όχλος από ευαισθητούλιδες και αγαπησιάριδες έχει πέσει να κατασπαράξει την γυναίκα, με εκτελεστή το Κράτος, που θα τής τον στείλουν να την περιποιηθεί, γιατί, όπως γράφει το άρθρο

"υπάρχουν φιλόζωοι που δεν σηκώνουν τέτοιες συμπεριφορές και επιδιώκουν την τιμωρία όσων κάνουν επίδειξη εξουσίας και δύναμης σε ανυπεράσπιστα ζώα."

Δεν σηκώνουν τέτοια!  Γκέγκε

Για πολλούς, η φιλευσπλαχνία εξαντλείται στους σκύλους, και το Κράτος τούς βοηθάει να κάνουν, ουσιαστικά, bullying.  Να παρενοχλούν την γιαγιά που προσπαθούσε να περάσει απ' τον σκύλο.

Παρακαλώ τους νομοθέτες, παρακαλώ τους εξουσιαστές της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας να μελετήσουν την βιβλιογραφία, να διαβάσουν το φιλοσοφικό έργο που έχει παραχθεί γύρω απ' τα δικαιώματα γενικώς, και απ' τα δικαιώματα των ζώων ειδικώς.

Δεν είναι πολιτισμός αυτό.  Δεν είναι νόμος αυτό.  Αυτό είναι bullying με όργανο τον νόμο.  Μπορεί ο όχλος να φέρει περισσότερα ψηφαλάκια απ' την γιαγιά, αλλά δείτε τι συνθήκες δημιουργούνται με τέτοιους νόμους.